Vintage style!


Už na začiatok musím povedať, že sa mi tento štýl veľmi páči. A aký štýl to vlastne je? Laicky povedané, sú to kúsky oblečenia, ktoré sa nosili kedysi. Tento štýl má veľa spoločného aj s retro módou.  To znamená, že vám stačí zavítať do babkinej skrini a oprášiť jej staré kúsky, ktoré kedysi nosila...

Mnoho módnych domov čerpá inšpiráciu práve z minulých dôb, z dávno zaniknutých módnych štýlov. Ich inšpiráciou je napríklad tradičná krajka, čipka, šnurovacie topánky, staré šperky... Tento štýl preslávili aj známe celebrity, ako sú Kate Moss, či Julia Roberts. A kde nájdete tieto originálne vintage kúsky? Jednoducho a za ,, pár drobných˝! A to, už v spomínanej skrini u babky, na blšom trhu, v bazároch alebo v second handoch, kde nakúpite naozaj originálne kúsky. Ak predsa nemáte radi obnosené kúsky, nezúfajte. Tento rok ich nájdete na každom kroku, v každom obchode. Ja tieto kúsky najradšej hľadám v maminej skrini, aj keď nie je stará, ale má zopár vintage kúskov alebo chodím nakupovať do second handoch. Ak sa predsa len rozhodnete nahodiť do vintage alebo retro štýlu, ktorý je teraz mimochodom in, dbajte na to, aby ste mali dokonalý make-up a upravené vlasy. Ideálne sú červené pery, vyčesané vlasy alebo splývavé vlny. 







Šaty, šľapky: Vintage / Klobúk: Vladies (DIY) / Náramok na nohu: z Bulharska / Prstene: Camaieu 

Photo by Beáta
Vladies

3 Komentáre

  1. Sluší ti to! :)
    Nominovala jsem tě na TAG Liebster award na svém blogu. Byla bych ráda, kdyby ses také zúčastnila :) Pravidla a otázky najdeš zde:
    http://lakomanie.blogspot.cz/2014/07/liebster-award.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi krásne a si v tom neskutočne zlatá... ! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hi dear!!! I like very much this dress and his print! Nice choice! Kisses,
    Eni

    http://eniwherefashion.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť