XMAS DIY: Mikulášska čižma



Máte už pripravenú čižmu pre Mikuláša?  Nie? Nevadí, ešte stále stíhate! Pripravila som pre vás rýchle #DIY, ktoré zvládnete za krátky čas. Namiesto svojej čistej a vyleštenej čižmy, skúste napríklad na krb zavesiť čižmu z plste. Táto čižmička bude nielen praktická, ale poslúži aj ako pekná Vianočná dekorácia. A možno si v nej nájdete malý darček nielen na Mikuláša, ale aj na Ježiška. Veľa pomôcok na zhotovenie takejto čižmy nepotrebujete. Postačí vám plst v troch farbách, nožnice a šijací stroj. Ak by ste sa tento večer veľmi nudili, môžete čižmu ušiť ručne. Na detaily, ako sú vločky, hviezdičky, snehuliaci a podobne, použite buď tavné lepidlo alebo ich prišite ručne alebo šijacím strojom. Taktiež ja som šila z pevnejšej plste, aby mala čižma pekný tvar a aby uniesla to, čo má - darčeky. Pri tvorení vám prajem príjemnú zábavu, veľa kreativity a pekného zajtrajšieho Mikuláša :).




Potrebujete: 
  • plsť - bielu, červenú, tmavo-zelenú
  • šijací stroj 
  • nožnice
  • pero
  • biely papier 

Postup:



Krok 1: Na papier si nakreslite predlohu čižmy a vystrihnite ju.
Krok 2: Plsť preložte na polovicu, priložte na ňu vystrihnutú predlhou a perom ju obkreslite.
Krok 3: Vystrihnite čižmu z plste. Dostali ste dve čižmičky, ktoré navzájom prišpendlite, aby sa vám pri šití neposúvali.
Krok 4: Preložte bielu plsť na polovicu, čím dostanete pásik. Vystrihnite ho v dĺžke podľa obvodu čižmy.
Krok 5,6: Šijacím strojom zošite čižmu.
Krok 7: Biely pás preložený na polovicu prišite k čižme.
Krok 8: Zošite bok bieleho pásika/čižmy. Vystrihnite biely tenší pásik a prišite ho z vnútornej strany čižmy. Dostanete tak závesné pútko.
Krok 9: Hotovú čižmu prežehlite.






Foto: Vladies










0 Komentáre