Šatka ako trendy doplnok na 6 spôsobov



Už sú tu! Chladné dni, prvé ranné mrazy, obloha je "posiata" hustými oblakmi... Je čas na bambušenie a vrstvenie! Veď kedy inokedy, ak nie počas jesene a zimy sa dajú vytvoriť zaujímavé outfity, ale budete na to potrebovať ešte niečo...

V chladných dňoch, kedy sa schovávame pod pekným kabátom alebo zateplenou koženou bundou, naše outfity zdobia najmä kabelky a topánky. To znamená, že veľký dôraz sa kladie práve na doplnky - kabelky, šály, čiapky, rukavice, topánky. Pokiaľ nám počasie dovolí, rady sa vyhráme s vrstvením oblečenia a potom nechávame kabát len tak rozopnutý, aby všetko vyniklo tak, ako má. Samozrejme s postupným ochladzovaním to nie je vždy možné a v mrazoch už vôbec nie, teda aspoň u mňa nie (som dosť uzimený typ). Preto skvelou fashion pomôckou, ktorou oživíte outfit, je práve šatka, ktorá je podľa mňa multifunkčným doplnkom. Veď sa poďte presvedčiť samé!   

- - - 


1 na kabelke...

V zime musia byť outfity veľmi premyslené, aby bol konečný výsledok naozaj zaujímavý. Jednoduchý kabát v príjemnej farbe, nohavice a zaujímavé topánky. Ale stále to chce ešte niečo... chce to "čerešničku na torte", a tou bude napríklad šatka uviazaná okolo kabelky. A nielen počas chladných dní vám môže šatka ozdobiť kabelku, výborne osvieži a oživí jednoduchú kabelku, ktorej predtým čosi chýbalo. 



2 vo vlasoch...

Pokiaľ ešte nie je nutné nosiť čiapky, aj keď aj tie sú skvelým doplnkom, skúste svoju korunku krásy ozdobiť zaujímavou šatkou. Je už len na vás a na vašom vkuse, či ju použijete ako čelenku alebo namiesto gumičky. Majte na mysli, že v tomto prípade budú všetky oči "padať" na váš účes, preto dbajte na to, aby vaše vlasy neboli mastné a podobne. 


3 okolo krku...

Klasika! Bez šálu alebo niekoľkokrát spomínanej šatky z domu v zime jednoducho neodídeme. Krk musí byť v teple! Šatka omotaná okolo krku vie spraviť s outfitom divy a vie mu dodať ten správny šmrnc, najmä ak ste oblečené v neutrálnych farbách (čierna, biela, sivá, a pod.). Je pravda, že veľa spôsobov vo viazaní šatky okolo krku zase nie je, no je len na vás, či ju omotáte okolo krku celú alebo použijete dlhšiu šatku, ktorej konce necháte len tak pekne visieť. 



4 okolo pása...

Jednoznačne mojim najobľúbenejším tipom vo viazaní šatky, je šatka omotaná okolo pása. Ak dlhšiu dobu hľadáte ten správny opasok a stále ho nemôžete nájsť, skúste ho vymeniť za peknú šatku, ktorá zvýrazní váš pás a boky. Je len na vás, či uviažete ako mašľu, na uzol, necháte jej dlhé konce rafinovane visieť alebo ju omotáte len okolo dvoch či jedného pútka v nohaviciach. 


5 na ruke...

Aj počas týchto dní bude veľmi dobre vyzerať, ak si zápästia ozdobíte náramkami, ktoré budú rafinovane vykúkať spod kabáta. A ak nie náramky, tak to skúste so šatkou, ktorá bude skvelým dominantným doplnkom na outfite. Nemusíte ju omotať len okolo zápästia, ale skúste to aj okolo rukáva na kabáte. Ďalším skvelým tipom je využitie šatky, ako ramienok na hodinku. Ak máte šatky rady, môžete mať takýto doplnok na ruke hoci aj každý deň, len inej farby. 



6 na nohe...

Posledným tipom je šatka na nohe. Bola som veľmi prekvapená z toho, koľko málo inšpirácií som našla, preto vám ešte prezradím zopár tipov. Na obrázku môžete vidieť šatku omotanú len okolo členka a nad členkom, ale vzhľadom na počasie ju už asi takto nevynosíme. Ale uviazať si ju tesne nad členkom, respektíve nad nízkou čižmou, môže vyzerať super! Alebo, skúste ju omotať okolo lýtka či stehna. V kombinácii so skinny džínsami bude vyzerať veľmi dobre. 



Koláže: Pinterest


4 Komentáre

  1. Takéto šatky sa dajú naozaj všelijako využiť a dokážu oživit. Ja sama však vlastním asi 3ks a nenosim ich. Možno tak na kabelke. Šatka mi do tohto zimného počasia nepride až tak vhodná, ja musím mať hrubý veľký šál, ktorý zahreje. Ale do kancelárie môže byť fajn.

    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba vyskúšať aj iné variácie, než len na kabelke a možno ťa to chytí :). Samozrejme, ak bude vonku -5, tak si nedáš šatku okolo krku, ale napríklad na ruku alebo okolo pása :). Šatka okolo krku sa dá nosiť skôr počas jesene, keď nám stačí len kožená bunda.

      Odstrániť
  2. Jeee, uplně jsi mě inspirovala, abych si k dnešnímu večernímu outfitu zavázala šátek.. jen teď nevím, jestli ho mám hodit na ruku nebo na nohu :D ale dám ho spíš na ruku ;)

    OdpovedaťOdstrániť